Hoge Druk Omgekeerde Osmose

Een manier om mest te verwerken tot mineralenconcentraat is middels Omgekeerde Osmose. De Omgekeerde Osmose-installatie (Reverse Osmosis (RO) in het Engels) van Farmcubes werkt op basis van het principe van membraanfiltratie met behulp van (hoge) druk. Opgeloste deeltjes kunnen niet door het membraan. Deze deeltjes zoals ionen, virussen, bacteriën en andere opgeloste stoffen worden dus tegengehouden en komen in een opgeconcentreerde stroom terecht. Door het membraan wordt alleen water doorgelaten. De uitgaande stromen uit het proces zijn dus enerzijds een mineralenconcentraat en anderzijds loosbaar “schoon” water. Het mineralenconcentraat wat overblijft mag als kunstmestvervanger worden gebruikt. 

De Farmcubes Hoge Druk Omgekeerde Osmose (HPRO) is modulair wat betekent dat naast de drukbuis met membraan de unit ook geleverd kan worden met verschillende voorfilteringssystemen en eventueel een mestscheider om de de mest te scheiden in dikke fractie en dunne fractie. Iedere Farmcubes HPRO bevat optioneel ook een geautomatiseerd Cleaning In Place (CIP) systeem, waarmee de membranen worden gereinigd in het systeem zelf.

Een reguliere Farmcubes RO heeft een werkdruk van 60 bar, maar in sommige situaties is dit niet voldoende om de dunne fractie genoeg te ontwateren. In deze gevallen bieden wij een speciaal ontwikkelde Farmcubes Hoge Druk Omgekeerde Osmose (HPRO) aan. Deze kan geleverd worden in een variant met 100, 120 of 160 bar. De drukbuizen zijn vervaardigd om deze hoge drukken te weerstaan en de kleppen en meettechniek zijn van industriële kwaliteit. Naast de werkdruk zijn de RO-installaties ook leverbaar in verschillende capaciteiten. Door de modulaire-eigenschappen van het systeem kan de capaciteit naar worden opgeschaald zodat deze voldoet aan uw situatie. In de drukbuizen zijn hoge kwaliteit membranen geïnstalleerd om tot een hoge ontwatering te komen en een schoon permeaat te produceren.

Chat via WhatsApp
1
Heeft u een vraag?
Goedendag,

Welkom bij Circular Values.

Heeft u interesse in Farmcubes voor uw agrarische bedrijf?
Neem hier direct contact op met Farmcubes, een bedrijf van Circular Values.